(Klicka på bilderna i inlägget för större format)

Men fyra lediga dagar framför oss i Kristi Himmelsfärds helgen så passade vi på att ta en tur upp till Östergötland. Först åkte vi till Åtvidaberg och hälsade på pappa och svärfar.  Jag passade också på att åka runt i min uppväxtmiljö från barndomen, runt Kvarngatan och Kopparvallen i Åtvidaberg. En del har givetvis förändras men mycket är sig också likt. Huset på Kvarngatan 4 som är närmaste granne med Kopparvallen, är delvis ombyggt och förändrat på utsida. Troligen har en hel del ändrats även inne i huset och de ursprungliga fyra lägenheterna.  Men man känner ändå väl igen den den ursprungliga stilen på huset som är ritat av samma arkitekt som Villan.

I Åtvidabergs gamla kyrka har de flesta av våra familje angelägenheter under de senaste 50 åren blivit ombesörjda. Allt ifrån dop, bröllop och begravningar. På den här kyrkogården vilar också många släktingar i sina gravar.

För många år sedan planerades för en ny genomfartsled i Åtvidaberg. Tanken var att bl.a att dra den nya vägen genom den så kallade Klockarängen. Det blev ett riktigt ramaskri och många protester kring detta projekt.  Turligt nog så lyssnade politikerna den gången på folkets vilja Jag kan inte låta bli att än idag tänka på hur mycket det vägbygget i så fall skulle ha förstört den vackra miljön runt kyrkorna och kanalen i Åtvidaberg.

Slut på del 1, fortsättning  i del 2 om det 3:e besöket på Omberg 2015