Nu är det full fart i de flestas fågellokalerna och det känns att våren håller på att etablerar sig mer och mer. I fredags var jag vid Tåkern i Östergötland och igår vid Hornborgasjön i Västergötland. I fredags räknade man in 16 600 tranor och de hördes tydligt när jag parkerade bilden. Men det var inte Tranor som hördes det var fullt med folk överallt som också hördes. Fick ändå lite plats att ta lite bilder skådespelet.

Skriver det här en gång, du kan klicka på  en av bilderna för att se dem i större format. Samma gäller för alla bilder här nedanför.

Flygande Tranor: (Flying Cranes)

Tranor på marken: (Cranes on the ground)

Närbilder på Tranor: (Close-Cranes)

Andra fåglar: (Other birds)

Tog också några minuter film för att du också ska få lite mer känsla över hur det låter och ser ut vid Hornborgasjön när det är 16 600 Tranor på plats. Nedklippt och redigerat blev det 1 min och 43 sekunder film, så visst borde du hinna kika?

Hade också en idé om att åka upp på Hornborgsjäns östra sida för att eventuellt kunna få lite bilder på Tranor mot solnedgången. Idéen var säkert bra men vid Ytterby fågeltorn var inte den rätta platsen. Det var för långt norr ut så visst vi hörde Tranorna men längre söder ut och främst på den västra sidan av sjön. Men en underbar solnedgång fick vi uppleva.