Klicka gärna på bilderna för att se dem i större format.

Fredag den 21 april så fick jag av en tillfällighet se på Facebook att Scandinavian Photo lottade ut platser till en Fotohelg vid Hamburgsund – Väderöarna helgen den 28 april till 1 maj. Det gällde bara att skriva en motivering varför just du skulle vinna en av de åtråvärda platserna. Jag skrev några rader och tänkte att chansen är nog mycket liten. Tisdagen den 25 april upptäckte jag att Scandinavian Photo hade taggat mig i ett inlägg och när jag läste så stod det att jag vunnit en plats. Självklart så tackade jag omedelbart ja till den möjligheten även om det givetvis innebar en del omprioritering.

Fredag den 28 april på eftermiddagen var bilen packad och färden mot Hamburgsund inleddes. När jag hade kört en bit så kom jag på att jag bara hade ett par byxor med mig, funderade på att vända hem igen. Men sedan tänkte jag om och kom på att det här var ett bra tillfälle att skaffa riktiga friluftsbyxorna som jag ändå funderat på att köpa någon gång. Svängde in vid Torps Köpcentrum i Uddevalla och blev lite fattigare efter besöket, men nu hade jag all utrustning som behövdes.

Vi var totalt 25 deltagare som samlades hos Dyk-Leif i Hamburgsund på fredagskvällen. Det som var roligt var att det var en blandning av Naturfotografer och Dykare som gillade undervattensfoto. Anders och Viktoria som äger och driver företaget Dyk-Leif tog hand om oss alla på ett mycket bra sätt och vi kände oss omedelbart  välkomna.

På morgonen vaknade jag tidigt och smög ut med kameran för att få nytta av morgonljuset. Letade mig upp på Kvarnberget och fick där en strålande utsikt över Hamburgsund.

Väderöarna-70

Väderöarna

Sedan var dags att äta frukost och få en genomgång av dagens program. Därefter gick vi ner till båtarna och delades in i en dykbåt och en fotobåt för avfärd mot norra Väderöarna.

På vägen ut mot Väderöarna såg vi både Fritidshus i 40-miljoners klassen men även  andra lite mer primitiva byggnader.

Väderöarna-66

Vädret var perfekt och kameran fick jobba hårt hela dagen.

Som du kan se bilderna ovan så fick vi korn på bl.a. Trutar, Ejder, Tobisgrissla och givetvis Storskarv eller ”Ålakråka” som de också ofta benämns. Dagens höjdpunkt var ändå alla sälar som låg på klipporna och solade sig i den härliga vårsolen.

På kvällen bjöds vi på nyfångade Havskräftor hos Dyk-Leif. Medarrangörer för den här helgen var också Olympos kameror. Därför fick vi också höra en del om deras satsning på både undervattensfoto och Naturfoto. De hade också med sig mycket utrustning som alla som ville fick testa och känna på under dagarna.

Andra dagen var de Valborgsmässoafton men jag tror inte att någon av deltagarna hade några större tankar på just detta. Alla var nog helt och fullt fokuserade på att dyka och fota. Vädret var ännu bättre än första dagen och om sälarna var höjdpunkten första dagen så blev det fåglarna som blev huvudfokus dag två.

Sedan fanns det också någon som också ville prova hur kallt i vattnet det var. Undrar om Fred vår styrman på Fotobåten visste att det bara var sju grader….

Detta bildspel kräver JavaScript.

Naturen var mycket fin och gav inspiration både till foto, promenader på klipporna och välbehövlig vilopaus.

Avslutar det här blogginlägget med den bild som jag själv är allra mest nöjd med från dagarna på Väderöarna. Hoppas att du också gillar den här bilden på Strandskatan, eller har du någon annan favorit? Skriv gärna en kommentar till det här blogginlägget och berätta vilken bild som du gillar bäst!

Väderöarna-64

Ett  stort tack till Scandinavian Photo, Olympos, Dyk-Leif och till alla nyvunna och härliga Fotovänner för fantastiska dagar tillsammans med er alla, ingen nämnd, ingen glömd.