DSC_3294

 

Midsommarafton är en dag som många familjer har sina fasta traditioner. Så har det varit även för oss men även traditioner kan förändras över tid. Våra goda vänner Anna och Roger har ett sommarparadis i Bomhult söder om Ödeshög och där vi har vi många år firat midsommarafton med deras och våra barn. Men barnen blir större och nu i år fick vi konstatera att barnen börjar att skapa sina egna traditioner.  Vii ville ändå hålla fast vid vår tradition och åkte även denna gång till Backen, Bomhult till Anna och Roger.

 

I Backen i Bomhult har vi varit många gånger förut och firat midsommar. Vädret har har varit varierande och jag minns en midsommar när det var dags för att grilla på kvällen så fick det ske under paraply i hällande regn. Vädret för i år var inte säkert men vi klarade oss från regn och kunde grilla på kvällen utan paraply. Men innan det var dags för kvällens måltid så var givetvis vid dansen runt midsommarstången vid Trehörna Hembygdsgård. Anna hade också traditionsenligt gjort en jordgubbstårta till kaffet som vi tog med till Trehörna

DSC_3315

DSC_3303

Förutom dansen kring midsommarstången så tillhör det i traditionen att delta lite i de lekar och spel som finns arrangerat runt midsommarfirandet i Trehörna

Det som också är så fint med att komma till Anna och Roger Bomhult, förutom den goda vänskapen, är det torp som de har renoverat helt enligt gamla metoder och material. Även växterna i trädgården är noga utvalda för att passa till det gamla torpet och dess fina miljö.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det finns också en annan tradition kring midsommarfirandet i Bomhult men som man av någon anledning förtränger från år till år till år. Om det inte regnar så kommer i stället knotten fram på kvällen och det alldeles lagom till när det är dags att börja grilla. Vi försökte att sitta utomhus och äta på kvällen. Trots försök med diverse kemikalier på kroppen så hjälpte tyvärr inte det så vi fick snabbt ta med oss maten in i torpet och sitta och äta inomhus.

DSC_3371