Min dotter har börjat i rida en häst i Spexhult 2 och under tiden hon rider har jag själv börjat att promenera runt i trakterna kring gården. Precis som jag oftast gör när jag är ute någonstans så tog jag med mig kameran på den här promenaden. Längs en liten smal grusväg kom jag fram till en förfallen byggnad och då väcks genast min nyfikenhet. Det här ska både undersökas och framförallt dokumenteras. Jag har blivit fascinerat över just gamla förfallna hus och att kunna försöka att se vad de gömmer och vad de kan berätta. Jag brukar ibland tänka: ”Tänk om gamla byggnader själva kunde berätta sin historia om vilka som bott här och vad som skett genom åren i detta hus.” I det här huset har dock ingen bott utan det har helt enkelt bara varit en smedja till gården. Jag låter nu bilderna tala för sig själva.

DSC_3430
Den gamla smedjan tillhörande Spexhult 1

 

 

Bilder tagna utifrån, klicka på bilderna för större format

 

Bilder tagna inne i smedjan, klicka på bilderna för större format