I serien berättelser över saker och byggnader som har övergivits så hittade jag igår en övergiven byggnad när jag körde mot Gnosjö. Efter lite efterforskningar så har jag kommit fram till att byggnaden heter Broholm och kallades för ”Broen” och den ligger vid Österån strax norr om Åker längs väg 152 mellan Skillingaryd och Åker.

IMG_2089

I det här huset har ett antal familjer levt sina liv innan det slut har övergivits och blivit lämnat åt sitt eget öde. Huset är i mycket dåligt skick och stora delar av golvet från övervåningen har rasat ner. Jag vågade mig inte särskilt långt in i huset på grund av detta och särskilt inte när jag genom golvspringorna på undervåningen såg att det också fanns någon forma av källare under huset. Det hade inte varit kul att trampa igenom golvet och landa där nere. Men visst fanns det spår att det liv som en gång funnits i detta hus.

Exteriör: (klicka för större bilder)

 

 

Entrén och en skymt av köket: (klicka för större bilder)

 

Uthuset: (klicka för större bilder)