Tolv timmar med fantastiska förutsättningar för fotografering. Dessa tolv timmar som dagens blogginlägg handlar om sträcker sig från kl 16.30 den 11 juli till klockan 04.30 på morgonen den 12 juli och det utan någon sömn alls…

11 Juli

Helena ringde mig igår från arbetet, sin sista arbetsdag före semestern och sa att hon ville kidnappa mig samt att jag skulle vara klar att åka när hon kom från jobbet. Vi rullade iväg mot ett för mig okänt mål, först väg 195 söder ut och sedan vidare ut på riksväg 40 mot Göteborg. Efter ett par mil avtagsvägen mot Bottnaryd och därifrån vidare mot Svansö. Strax före Svansö stannade vi en stor lada med texten ”OPEN NEW DOOR” vid gården Tokebo 1. Väl ute ur bilen såg jag att våra vänner Tinna o Micke samt Tinnas mamma redan satt vid ett bord och åt mat. Men det var ingen helt vanlig mat som serverades här utan deras koncept var rawfood. För er som inte vet vad rawfood är så kan det kort beskrivas ekologisk mat som inte har blivit upphettad. Det här är ett område med mat som Helena gillat starkt och varje dag gör hon själv olika Smoothie till sig själv. Jag själv är betydligt mer skeptiskt till detta och vill gärna ha en rejäl grillad köttbit om jag får välja själv. Men nu var jag kidnappad så  det var bara att ”gilla läget”

10469392_919919778025210_4709581481979274979_n
Foto lånat av Helena Wåhlin

Vi beställde både en varmrätt och efterrätt och jag måste erkänna att jag blev väldigt positivt överraskad. Särskilt av den Lasagne jag åt och som var gjord på Zucchini och en sås baserad på bl.a. Cashewnötter och någon god olja. Det smakade alldeles utmärkt med kraftiga och mustiga smaker och framförallt väldigt fräscht. Som ni förstår så överlevde jag även denna måltid och när vi avslutat måltiden blev det en promenad vid den vackra Svansjön.

Givetvis var kameran med i bilen och kvällsljuset hade så smått börjat komma och skapade ett bra ljus.

När vi åkte hemåt igen valde vi att fortsätta köra runt sjön Stråken och ta vägen över Mullsjö. Vi svängde av en avstickare upp mot Ryfors och det gamla bruket som ligger där.

Väl hemma igen så trodde jag att fotograferandet var över för ”idag” och redigerade de bilder du kan se här ovanför. Sent på natten hade jag ett chaufförs uppdrag att köra Emelie och hennes kompis ut till Tenhult, jag hämtade upp dem kl 02.00 inne i Jönköping. På vägen hem såg jag, när jag närmade mig Jönköping igen, ett helt fantastiskt ljus över Vättern. Ni som kommit från Nässjö håller och kört in mot Jönköping från höjderna vet hur vackert det oavsett tid på dygnet. Men nu var det något alldeles speciellt så jag bestämde mig snabbt för att istället för att åka hem och sova så åkte jag hem och hämtade min kamera och mitt stativ. Utan att ha sovit en en enda blund åkte jag ner till Domsand i Bankeryd och tog ett antal bilder som jag själv är väldigt nöjd med. Bestämde mig helt enkelt för att invänta soluppgången kl 04.25 i morse. Trots bristen på sömn så var det väl använda timmar, eller vad tycker du?

 

Detta bildspel kräver JavaScript.