Precis på gränsen mellan Åtvidaberg och Kisa kommuner längs väg 134 ligger ett litet torp ca 500 m in från länsvägen i riktining mot sjön Glypen. Det ligger så nära kommungränsen att det faktiskt är svårt att avgöra vilken av kommunerna det ligger i, men jag utgår från att det ligger i Åtvidaberg

Jag har besökt den här platsen tidigare för många år sedan eftersom torpet är så unikt med en vägg som utgörs av en stor sten. Det här torpet finns också avtecknat på en tavla av Olle Söderbäck. Jag var lite nyfiken på om torpet fortfarande fanns kvar och i så fall i vilket skick.  Därför tog jag min kamera och åkte ut till torpet för att ta några bilder på platsen och visst fanns torpet kvar. Det finns också lite spår av liv på platsen och att någon också ansvarade för och tog hand om torpet. På gården stod en lite midsommarstång som var helt brun och vissen, men ändå måste vara från årets midsommarfirande.

Jag har svårt att tänka mig att det finns något liknande torp någon annanstans, åtminstone något som fortfarande står kvar än idag. Men om  jag fel där och någon läsare känner till något liknande så är jag tacksam om ni hör av er och berättar detta för mig. Det här torpet är byggt mot en stor sten och denna sten utgör ensamt den ena gavelväggen till torpet.

 

IMG_2146