(OBS att du kan klicka på alla miniatyrbilder i det här inlägget för att se dem i större format.)

Jag har alltid varit lite faschinerad över de fina och färggranna graffitimålningarna i Talavidstunneln i Jönköping. Men nu är det slut med dessa målningar i tunneln och idag anordnades därför en ”Graffitifest” som avslutning på den här mångåriga traditionen. Jönköpings kommun har nu beslutat sig för att istället bygga ett nytt ställe vid Vätterstranden där målning av graffiti ska blir tillåten.

Jag har varit här tidigare och fotograferat konstverken och idag tänkte jag att nu måste jag föreviga det som blir de sista målningarna här inne i Talavidstunneln. Gick först runt ett tag med min kamera och tog några översiktsbilder och lite på själva målningarna. Efter ett tag började jag att prata med en kille som stod och gjorde slutfinishen på sitt verk. Han heter och Roy och han berättade att han hade arbetat i ca 2 timmar med sin målning.

DSC_8794
Roy vid sin fina graffitimålning i Talavidstunneln

Vädret idag var fint med det kom en liten vind susande genom tunnel som försvårade arbetet en del för konstnärerna som stod med sina sprayburkar i händerna och målade.

Avslutar här med en bild på Roy som precis har lagt handen vid den sista finishen på sin fina graffitimålning

DSC_8796