Den 28 februari tog jag en tur med bilen och kameran förberedd bredvid mig för att leta efter årets första vårtecken. Först åkte jag till Hassafall i Hovslätt söder om Jönköping. Där hade vattnet att börja forsa för fullt i fallet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det fanns också en hel del av naturens egna skulpturer där i form av is att fotografera i fallet.

 

Efter Hassafall åkte jag till Dumme Mosse där det fortfarande kändes som mycket vinter. Men vid en promenad längst en av stigarna så satt den här talgoxen och solade sig i ett träd

DSC_5656-Redigera

Det hade redan gått ganska många timmar och jag tänkte åkte hem. Körde riksväg 195 och svängde av vid Månseryd och vidare mot Bankeryd via Prinseryd. Plötsligt på min vänstra sida såg jag i ögonvrån något vitt som rörde sig ute på ett fält. Vred lite på huvudet och såg att det var en grupp sångsvanar som betade där ute. De var bara att köra vidare och leta upp en plats att vända bilen. Körde tillbak och hittade en bra patt att parkera. Smög mig ut en bit på fältet och fick en bra vinkel att kunna följa och fotografera svanarna. Jag blev kvar en bra stund och tog både beder samt filande lite. Nu var jag övertygad om att våren ändå var på väg.

 

Länk till min film på You Tube med Sångsvanar