Sent på eftermiddagen skärtorsdagen den 24 april 2016 bestämde jag mig ganska hastigt och spontant för att ta bilen och köra till Hornborgasjön. Hade läst att det fanns omkring 5000 tranor på plats. Väderprognosen för långfredagen såg inte så bra ut och det var också det som fällde avgörandet.

Kom hem med ganska mycket bilder i kameran så det blev först att göra den första gallringen och det blev några gallringar till innan jag väl satte mig för att redigera de bilder jag bestämt mig för att spara.

Här kommer ett smakprov på bildskörden från igår, klicka på bilderna för större format.

 

 

DSC_6320-Redigera

DSC_6518

 

I skymningen började sedan både tranor, svanar och gäss att sakta vandra i riktning ut mot sjön. Sedan började de att lyfta mot himlen först i små grupper och därefter i riktigt stora flockar. Det är svårt att att dels med svagt ljus och så mycket rörelse i luften att få en bra bild för att beskriva hur det ser ut. Men det här blev ändå den bild som jag tycker bäst beskriver avslutningen på en lyckad skärtorsdag vid Hornborgasjön.

DSC_6669