Det här är en plats som har blivit en riktig favorit hos mig. Första gången jag skulle ta mig hit så hittade jag aldrig fram till fallet. Men skam den som ger sig och nästa gång och med en bättre vägbeskrivning så hittade jag platsen. Sedan dess har jag säkert varit här 5-6 gånger.

Jag älskar den platsen dels för det härliga ljudet av forsande vatten men i övrigt helt lugna och ensliga läge. Här kan du antingen bara sitta ner och filosofera en lång stund. Eller varför inte gå runt och fotografera vilket också är ett bra sätt för att koppla bort allting annat ur tankarna. Jag har provat båda sätten och uppskattar båda nästa lika mycket. Men visst det här att fotografera drar ändå lite extra.

Vill du också hitta hit?

Från Bankeryd kör du riksväg 195 norrut förbi både Habo och Fagerhult men om du kommer upp till Brandstorp så har du kört för långt. Avfarten från riksväg 195 ligger ganska precis mitt emellan Rödån och Brandstorp och det står Sågaretorpet till vänster på en gul skylt. När du svängt av riksvägen följer du en grusväg först förbi ett hus å vänster sida som också syns från riksvägen. Därefter kommer du förbi ett fält på höger sida där det ofta uppehåller sig många hjortar. Efter fältet delar sig vägen och du ska då hålla till höger. Fortsätt en kilometer till och idag finns sedan en skylt på den plats där du ställer bilen. Sedan får du gå ett antal hundra meter innan du är framme vid fallet. Har du med matsäck så finns också en grillplats nära vattenfallet