OBS att alla bilder går att klicka på för större format

Helena och jag var på en träningsresa med CoopMersmak och Fritidsresor (som numera heter Tui) till Sardinien i maj 2016 och vi var mycket nöjda med den resan. Vi var så pass nöjda att direkt när vi kom hem därifrån så ville vi att vår dotter Emelie också skulle få uppleva en motsvarande resa. Programmet innehåller förutom träning också mycket annan livskunskap som förmedlas av några av Sveriges absolut bästa föreläsare. Vi hade hört att det skulle gå en träningsresa i oktober till Rhodos med samma innehåll, men den resan var tyvärr redan fullbokad. Men vi hade tur, eftersom den resan bokades full så snabbt så lades det till ytterligare en resa till Rhodos. Helena och Emelie hade för några år sedan varit på kör och träningsresa till Turkiet så nu var det min tur att ha den stora förmånen att få åka med Emelie.

Magic Life Plimiri

Det här hotellet ligger på den sydöstra sidan på Rhodos och det tar drygt 1,5h från flygplatsen med transferbuss fram till hotellet. Det är en väldigt fin anläggning med mycket hög nivå på allt, rum, service och mat. Det finns också gått om utrymme för träning i grupp. Hotellet har också ett  stort eget utbud med olika aktiviteter men vi hade eget program med egna ledare under hela veckan.

Stranden

Det tar nästan 15 minuter att gå från den övre delen på hotellområdet, där reception och restaurang ligger, ner till stranden. Här finns också många aktiviteter att välja på om ni inte är där för att enbart sola och bada.

Omgivningarna

Första intrycket är att hotellet ligger isolerat och att man måste ta sig ganska långt därifrån för att uppleva lite mer av själva Rhodos. Visst det går att boka diverse utflykter men jag kan klart rekommendera en promenad upp i bergen ovanför Plimiri Fiskerestaurang. Jag  var själv där uppe fyra av sju dagar, antingen på kvällen för att se solnedgången eller tidigt på morgon för att få uppleva dagens första ljus där uppifrån. Det tar ungefär 20 minuter att ta sig upp i bergen längs en liten grusväg. Väl däruppe mötts man förutom av en bedårande fin utsikt även av ett område med gamla byggnadsruiner som vittnar om att det här uppe har det förr bott människor i små gårdar.

Naturen upp i bergen

Det var fullt Trollsländor överallt och särskilt uppe bergen var det extra många. Jag hade också turen att råka på en liten flock med bergsgetter som klättrade i bergen. De var väldigt skygga och inte lätta att få syn på. Framförallt klättrade de i branter där jag inte hade någon som helst möjlighet kunna hänga med. Men några bilder när de var på väg nerför fick jag i alla fall

Men allra mest nöjd är jag nog ändå med den den här bilden på en Trollslända som jag tycker är extra kul att jag fick till. Den stora utmaningen var att det blåste  en ganska konstant vind som gjorde att även när de satt på en gren eller på ett strå så rörde de på sig hela tiden. Så bland många försök så fick jag till några bra bilder och detta är nog de allra bästa av dem.

Soluppgången från bergen

Det bästa var nog ändå den morgon när jag gav mig iväg tidigt och var uppe i bergen nästan en timma före soluppgången. Ett sitta där och sakta se när dagens första ljus växer sig allt starkare och starkare till dess att man se den första lilla strimman av själva solen stiga upp ur havet, det är en mäktig upplevelse.

Nu börjar det här blogginlägget att närma sig sitt slut. Jag har knappast alls skrivet något om själva programmet för träningsresan den här gången, helt enklet för att det gjorde jag i samband med träningsresan i maj till Sardinien. Det skulle annars i stor sett bara ha blivit en upprepning av alla fina ord som finns att säga om det. Jag var minst lika nöjd med den här resan som den förra. Dessutom att ha den stora förmånen att få uppleva den tillsammans med sin vuxna och sedan en tid utflugna dotter det var liksom pricken över i för mig.

Avslutar här med några blandade bilder som jag bara bara benämner och kallar för ”Mönster och skuggor”