Ölands Brygga är ett utflyktsmål nära Jönköping och dit begav vi oss ikväll efter jobbet. Vättern låg stilla som spegel och allt såg perfekt ut för en fin solnedgång över Vättern.

För att ta sig till Ölands Brygga så kör man E4 norrut från Jönköping och svänger av vid Västerleden mot Ölmstad. Efter 1,5 km mot Ölmstad svänger man sedan vänster mot Vätterhus och efter ca 5 km kommer man fram till den lilla byn Öland. I Öland svänger man vänster och kör någon km tills dess att man precis kört under E4 och där parkerar du bilen. Gå igenom Vätterhus Retreat och ta sedan den lilla grusstigen ner till Vätterns strand och du är framme vid Ölands Brygga. Men bli inte förvånad om du inte hittar någon brygga här, men platsen heter så i alla fall. Här ligger istället några båthus på stenfyllda stranden. Väl framme är det bara att njuta av naturen och stillheten på den här fantastiska platsen vid Vätterns strand.

Jag tog direkt fram kameran eftersom ljuset var underbart vackert och skapade fina speglingar. Klättrade också upp på en klippa och såg en liten båt komma puttrande mot mig med ett härligt ljus i bakgrunden. Båten lade efter ett stund till vid stranden och jag gick ner och pratade med mannen som ägde båten. Han hade varit ute fiskat röding samt även vittjat en del kräftburar.

Därefter var det dags att äta den medhavda matsäcken. Fantastiskt att sitta uppe på klippan och njuta av synen när sakta solen sänkte sig nedåt på andra sidan av Vättern. Solnedgången och ljuset den kvällen gav mycket stor behållning för både ögat och själen. Promenaden tillbaka är lite ansträngande eftersom det är ganska brant väg att gå uppför. Men jag lovar att det är verkligen värt besväret och det var troligen inte sista gången som jag besökte den här underbara platsen.