Att ha förmånen att få besöka Stockholm en sensommarhelg är fantastiskt. Den gångna helgen kanske också var sista chansen att få kunna njuta av riktigt varma och sköna sommardagar under det här året. Med blå himmel och strålande sol visade Stockholm verkligen upp dig från sin allra bästa sida. Helgen innehöll också vatten, båtar och underbar musik.

Vi körde upp med vår Husbil till Långholmen i torsdags kväll. Fredagen startade sedan med arbete på Folksams huvudkontor vid Skanstull. Det blev därför en skön cykeltur tidigt på morgonen. Jag cyklade förbi en av de tre olika adresser jag bodde på under de nästan 5 år jag veckopendlade till Stockholm (2008-2012), Adressen jag passerade var Heleneborgsgatan rakt ovanför Söder Mälarstrand. Kom också fram till berget, strax norr från Zinkensdamm, med den underbara utsikten över Riddarfjärden och Stadshuset.

14124996_1412627932086673_1206910680_n

Efter dagens arbete cyklade jag tillbaka till Husbilen på Långholmen och strax efteråt kom även våra goda vänner Anna & Roger från Motala dit med sin Husbil. Vi hade bokat den här gemensamma helgen i Stockholm redan i början av juni. Biljetter till kvällens stora musikaliska event på Skansen, Skifs vs Körberg var också bokade sedan länge. Björn Skifs tillhör ungdomens stora idoler för mig och tydligen för många fler. Konserten som också kallades för ”Revanschen på Skansen” eftersom det den 26 augusti 2016 var exakt 50 år sedan Björns Skifs och hans band vann popradions musiktävling för popband på just Skansen. Tommy Körberg och hans band kom på andra plats i samma tävling. De hade efter den tävlingen aldrig igen stått samtidigt på samma scen. Men som sagt det var många som ville höra och se Björn och Tommy så den från början tänkta enstaka föreställningen fick utökas med inte bara en utan två extraföreställningar. Det visade sig att vi hade en sagolik tur eftersom extraföreställningarna fick ställas in pga att Björn Skifs dessvärre fick hälsoproblem. Själva konserten på Skansen bjöd på många sköna låtar från 1960-talet i flera olika genrer.

Lördagen sammanföll turligt nog med Båtklubbarnas dag i Stockholm. Det innebar bl.a att det vid Långholmen var en båtparad med veteranbåtar arrangerad av Heleneborgs båtklubb.

Det var flera riktiga klenoder med i båtparaden, bl.a den 15 meter långa mahognybåten M/S Loris från 1913. M/S Loris beställdes av Ivar Kreuger och han ägde sedan båten fram till sin död 1932. Båten lades för ett par år sedan ut på auktion och värderades då till 8 miljoner kr.

På lördagen hade vi också bestämt att vi skulle träffa vår dotter Emelie och hennes pojkvän Benjamin. De tog bussen från Rimbo och sedan tunnelbanan till Hornstull.

DSC_2264-Redigera
Emelie Wåhlin

De visste då inte om att Helena och jag hade planerat en överraskning för dem och samma dag bokat biljetter till kvällen på Wallmans salonger. Biljetterna bokade vi genom Robert Lukian som är en av de fantastiska artisterna som både uppträder och serverar på Wallmans salonger. Robert har varit sång coach på sångläger som Emelie varit med på. Kvällen blev precis så lyckad och bra som vi hade hoppats på. Edward Blom hade komponerat kvällens meny som var förträfflig och underhållningen höll mycket hög klass. Vi var tillbaka vid Husbilen på Långholmen runt halv tolv på natten.

14064037_1414087101940756_6195685948036747_n
Robert Lukian och Emelie Wåhlin

Vaknade tidigt på söndagsmorgonen och gav mig ut med kameran strax före soluppgången. Hann lagom upp på Långholmens högsta punkt för att få se solen gå upp kl 05:36 nära Stockholms Stadshus.

Efter den fina upplevelsen förevigad med kameran cyklade jag längs Söder
Mälarstrand in mot Slussen och här blev det några fina fototillfällena ytterligare.

Nöjda avslutade vi helgen med att stanna vid Saltå Kvarn och äta en hälsosam och god sallad samt köpa med oss lite nybakat bröd.