I almanackan hade det länge varit noterat Foto – och Släktforskningshelg på Öland den 20 -22 september 2019. Jag åkte dit redan på kvällen den 19 september och landade med Husbilen vid min förutbestämda utgångspunkt på Öland nämligen Ställplatsen vid Gräsgårds Hamn på sydöstra Öland.

Redan på kvällen när jag kom och under natten hördes att det var ett stort antal gäss som låg ute i vattnet runt hamnen. När ljuset kom fram på morgonen ökade ljudet väsentligt i sin intensitet och plötsligt lyfter sedan flera tusen vitkindade gäss från vattnet och flyger in mot land för att äta på åkrar och fält.

Hela fredagen och lördag morgon fram till kl 10 på förmiddagen besökte jag sedan olika platser på södra Öland för att fotografera. Första platsen blev vid Gammalsby Sjömarker.

Steglits

Fortsatte ner till Ottenby och Långe Jan

Vidare till Eketorps Borg

Tornfalk
Fjällvråk

Fram mot kvällen tillbaka vid Gräsgårds Hamn

Lördagen den 21 september ägnades sedan mer åt mitt andra stora intresse Släktforskning. Jag hade bokat tid med min syssling och min fars kusin vid Mörbylånga kyrkogård. Men mer om det kan du läsa i min andra blogg om släktforskning som du finner här: https://dickwahlin.wordpress.com

Innan jag lämnade Öland på lördagskvällen nära Brofästet låg ett Rådjur så vackert på en äng och tittade ut mot solnedgången över Kalmar Sund

Sista bilden för den här gången får bli Ölandsbron i det allra sista ljuset för dagen som fanns kvar efter det att solen hade gått ner. BIlden är tagen från Svinö i Kalmar på fastlandet