Som alltid annars väljer jag Gräsgårds Hamn som utgångsplats när jag är på Öland för att fotografera. Det är ofta fina soluppgångar här på den östra sidan av Öland och vid sidan av den här fina hamnen finns också möjlighet att fotografera en hel del fåglar i tidigt morgonljus.

Strax norr om Gräsgårds Hamn ligger Seby läge och Seby badet. Här finns också möjligheten att stå med Husbilen för att kunna gå ut tidigt på morgonen och fånga morgonljuset.

När det sedan gäller fågelfoto på Öland är min favorit plats förutom Gräsgårds Hamn och Seby badet en liten udde söder om Mörbylånga som heter Eckelsudde. Har valt att samla fågelbilder från dessa tre platser här:

När man sitter vid stranden och fotograferar så är det inte ovanligt att helt plötsligt lyfter alla fåglar på en gång och flyger iväg i gemensam formation ett eller flera varv för att sedan landa igen på ungefär på samma plats

När jag gjorde så vid Eckelsudde, satt dold med mitt Påsgömlse och fotograferade. Plötsligt blev det tomt på stranden. Men den här gången såg jag inte alls var alla fåglar försvann. Efter en stund förstod jag varför, när jag såg den här Sparvhöken sitta rakt framför mig. Tydligen hade han misslyckats mitt sitt syfte för han hade inget byte där han stod och ungefär som jag funderade över vart alla fåglar var

Knölsvan som luftar sina vingar

Avslutar med en bild på en liten fågel som heter Småtärna. Den är bara ungefär hälften så stor som en betydligt vanligare fågel, Fisktärnan.

Som vanligt nöjd med vad Öland levererar i form av upplevelser och minneskortet var givetvis fullt med bilder när jag lämnade för den här gången.