Ja, jag erkänner jag har varit alldeles för lite norr om Stockholm. Att säga att man annars är ganska är berest är väl lite att ta i idag när folk reser så mycket som man gör. Men jag har i vart fall tidigare varit i olika länder i Australien, USA, Asien och Afrika. Men jag inser mer och mer att jag har så mycket kvar att upptäcka här hemma i Sverige. Även om jag vid ett tillfälle har varit riktigt långt norr ut och tex sovit en natt på Ishotellet i Jukkasjärvi och även varit i Umeå vid något tillfälle så är det så mycket kvar att se uppe i norra delen av landet

I början på den här veckan fick jag ett tillfälle att besöka södra Norrland och Ulvön som ligger utanför Höga Kusten i höjd mitt emellan Kramfors och Örnsköldsvik. Det är ungefär 85 mil från Bankeryd till Ulvön vilket ändå är bara drygt halvvägs till Kiruna. Att man kommit en bit upp i Sverige märktes tydligt på att det var ljust påtagligt fler timmar på dygnet än hemma.

Ulvön – Höga Kustens Pärla

Vi nådde Ulvön med båt från Norrfällsviken mitt på Höga Kusten. Ulvön är nog mest känt för sin tillverkning av surströmming, men som ska villigt erkännas att det inte tillhör mina favoriter när det gäller maträtter. Ulvön är egentligen två öar norra och södra ön med ett sund emellan.

Här kommer några bilder från Ulvön som alla går att klicka på för att se dem i större format

Den här korta visiten på Höga Kusten är givit mersmak. Redan tidigare har jag tänkt att jag måste resa mer i Sverige och då särskilt uppe i norra Sverige. Så jag hopppas på att kunna förverkliga dessa resplaner inom inte alltför lång tid i framtiden. Alla tips om resor i norra Sverige mottages tacksamt genom kommentarer till det här inlägget. Hoppas också att du gillar mina bilder från Ulvön och Höga Kusten