Blommorna Gud har gett oss har ett viktigt skäl
De magiska färgerna ger livet krydda för vår själ
Deras skönhet blir till en kaskad av leenden på jorden
Räck fram några blommor och du behöver inte ta till de där orden
” Av: Bo Garpenskog

Vid Midsommartid är naturen som grönast och sommarblommorna lyser på ängarna i många olika färger. Solen lyser gul från en klarblå himmel och vi har lite extra ledighet för att få njuta av allt det fina. Midsommar är väl en av våra mest uppskattade helger i Sverige. I år infriades också förväntningarna på att vädret skulle hjälpa till att skapa den där fina sommarkänslan. Men det är faktiskt inte varje år som solen lyser från en klarblå himmel.

En annan del av det som tillhör Midsommar är att få umgås med vänner. Vi har haft förmånen att få fira med Anna & Roger i många år. Alltsedan våra barn var riktigt små har vi åkt till deras stuga Backen vid Bomhult söder om Ödeshög.

Från Backen tar vi sedan vägen söderut till Trehörna för ett riktigt traditionellt Midsommarfirande.

Här börjar man med att klä Midsommarstången och sedan spelas det upp till dans. En gitarr och en fiol ackompanjerar sången. Alla toner sitter väl inte där helt perfekt men det låter midsommar och är väldigt genuint och äkta när ”Prästens lilla kråka” och ”Små grodorna” ljuder ut i högtalarna.

När dansen har avslutas finns möjlighet att kasta bollar eller bara gå omkring bland de väl bevarande gamla husen vid Hembygdsgården som ligger mittemot Trehörna kyrka. Självklar är även kaffekorgen med Jordgubbstårta i gräset

Efter dansen åker vi tillbaka till Backen och förbereder middagen. I år bjöd Anna & Roger på grillat Älgkött, både älgfilé och älgbiff som smakade helt fantastiskt gott. Flickorna hade kvar sin blomsterkransar i håret

Tidigt vid soluppgången på Midsommardagen gick jag ut i skogen med kameran i handen. Vid Kvarndammen såg jag ensam Trana både flyga runt dammen och söka mat vid vassen.

Avslutar med en bild från Naturreservatet Sättra ängar som ligger längs vägen vi åker till Bomhult och Anna & Rogers stuga Backen.